Vážený pane premiére,

dovolte, abych Vám vyjádřil uznání za rezervovaný postoj, který jste zaujal na jednání summitu Evropské rady.

Vyjadřuji Vám též podporu v odmítavém postoji vůči zapůjčení 90 miliard korun z devizových rezerv Mezinárodnímu měnovému fondu na půjčky pro krachující státy eurozóny. Je evidentní, že pokud MMF půjčí peníze Itálii a ta je nebude schopná splatit, nebude nám moci půjčku splatit ani Mezinárodní měnový fond. Je zde jinými slovy velké riziko, že 90 miliard korun bude vyhozeno do černé díry.

Česká republika je sama zadlužená a její dluh každým rokem zvyšujete o více než 100 miliard korun. Loňská půjčka miliardy eur z devizových rezerv Mezinárodnímu měnovému fondu stála státní rozpočet navíc miliardu korun na dotovaný úrok a prohloubila zadlužení země. Bylo by neodpovědné vyhovět přání kancléřky Merkelové a prezidenta Sarkozyho.

Na podporu Vašeho odmítavého postoje pořádá Strana svobodných občanů demonstraci, která se uskuteční před jednáním vlády ve středu 14.12. od 18hodin v Praze na Klárově. Na demonstraci vystoupí zástupci různých stran. Bude nám ctí, když shromážděné občany také pozdravíte.

S úctou,

Petr Mach
předseda
Strana svobodných občanů